101Smart Ltd.

The Grove

The Proworks team working alongside Lanpro who provided planning and heritage consultancy achieve planning consent at appeal for two single storey dwellings within the curtilage of the existing Grade II Listed Building at The Grove, Holt.

Proworks design proposals provide a sensitive response to the combined constraints of the site given the proximity to the nearby heritage asset and the TPO trees onsite; forming a simple, inward facing courtyard design which utilises a materials palette of red brick, flint and considered landscaping to install a contemporary interpretation of a walled garden nestled amongst the existing mature trees.

 

Proworks design proposals provide a sensitive response to the combined constraints of the site given the proximity to the nearby heritage asset and the TPO trees onsite; forming a simple, inward facing courtyard design which utilises a materials palette of red brick, flint and considered landscaping to install a contemporary interpretation of a walled garden nestled amongst the existing mature trees.

 

Project: The Grove
Disciplines: Masterplanning + Urban Design
Landscape Architecture